Свідчення Развозжаєва не є ключовими в переслідуванні опозиції в Росії

26 жовтня 06:47

У слідства є інші докази, окрім свідчень Развозжаєва, яких буде достатньо «для встановлення істини, про яку говорять самі фігуранти кримінальної справи» про підготовку масових заворушень, вважають у Слідчому комітеті РФ.

 

Свідчення опозиціонера Леоніда Развозжаєва або відмова від них не є ключовими у справі про підготовку заворушень, у слідства достатньо інших доказів повідомив у п'ятницю офіційний представник СК Володимир Маркін.

"Якщо пан Развозжаєв і його соратники думають, що їхні свідчення або відмова від них є ключовими у кримінальній справі, то можу їх розчарувати. У слідства достатньо інших доказів, отриманих і перевірених слідчо-оперативним шляхом, яких буде достатньо для встановлення тієї самої істини, про яку так багато говорять самі фігуранти кримінальної справи і їхні соратники", - сказав Маркін.

У своїй заяві Маркін ставить під сумнів свідчення дружини Развозжаєва, яка, за його словами, спочатку повідомила слідству, що 19 жовтня її чоловік був удома, і розповіла, чим він займався і як спілкувався з дітьми, а потім різко змінила свідчення, повідомивши, що все це було не 19, а 12 жовтня.

- Російський опозиціонер Развозжаев відмовився від явки з повинною і вимагає порушити справу в зв’язку з його викраденням в Україні

Кримінальну справу, за якою проходить Развозжаєв, Слідчий комітет порушив після виходу на телеканалі НТВ фільму "Анатомія протесту-2". Автори нашумілої стрічки стверджують, що опозиція готувала силове захоплення влади на гроші з-за кордону. У понеділок стало відомо, що Развозжаєв у всьому зізнався, проте пізніше з'явилися повідомлення, що він написав явку з повинною під тиском.

Напередодні адвокат Марк Фейгін, який представляє інтереси заарештованого опозиціонера, повідомив, що всі заяви Развозжаєва, зроблені ним після 18 жовтня, в тому числі явка з повинною, недійсні.

Захист Развозжаєва також збирається подати в СК РФ заяву відповідно до статті 126 КК РФ про викрадення людини. Крім цього, захист збирається подати заяву на ім'я керівника слідчої групи з проханням провести новий допит Развозжаєва і нову перевірку матеріалів фільму "Анатомія протесту-2".

Зараз Развозжаєв знаходиться в московському СІЗО "Лефортово".

Також підозрюваними у справі проходять лідер Лівого Фронту Сергій Удальцов і його помічник Костянтин Лєбєдєв. У п'ятницю Удальцов викликаний в Слідчий комітет разом з адвокатом Віолетою Волковоє для пред'явлення обвинувачення. Зараз він перебуває під підпискою про невиїзд. !zn

Читайте також:

Україні загрожують санкції за видачу Развозжаєва

У Партії регіонів викрадення Развозжаєва назвали «нехорошою послугою» від Росії

МВС: Развозжаєва вивезли з України іноземні силовики

У Росії стверджують, що викрадення Развозжаєва було узгоджено і з українською стороною