Судмедексперти не змогли визначити походження синців на тілі Тимошенко

10 травня 09:33

Визначити походження синців на тілі Тимошенко за фотографією неможливо. Синці на тілі екс-прем'єра могли з'явитися при ударі або стисканні тіла.

 

Визначити за фотографією причини появи синців на тілі екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко неможливо. Про це заявив завідувач кафедрою судово-медичної експертизи Харківської медичної академії післядипломної освіти Олександр Гуров.

«Судмедексперт не може зробити висновок за фотографією. Це може бути і удар, і стискання тіла. Вони мають відмінності і структуру», - пояснив він.

Раніше Тимошенко заявила, що проти неї застосовувалася груба фізична сила під час переїзду до лікарні. Захисник екс-прем'єра Сергій Власенко заявив, що у Тимошенко на руках синці і гематома на животі як результат її транспортування з колонії в лікарню.

Зазначимо, що Державна пенітенціарна служба України заперечує застосування сили до екс-прем'єра Юлії Тимошенко при її госпіталізації у ЦКБ № 5 «Укрзалізниці».

«Не було цього. Її транспортували медичні працівники швидкої допомоги, наші співробітники тільки супроводжували. Її переносили на руках тільки там, де вона не могла зійти - по сходинках», - сказав журналістам 24 квітня заступник начальника Качанівської виправної колонії Ігор Колпащиков.

Начальник сектору охорони здоров'я Управління Госпенітенціарной служби Харківської області Дмитро Курушин підкреслив, що ніяких скарг на тілесні ушкодження про Тимошенко після прибуття в лікарню не надходило.

8 травня виконуючий обов'язки прокурора Києва Сергій Софієв заявив, що експертний висновок про тілесні ушкодження Юлії Тимошенко сфальсифікований.

За його словами київська прокуратура за дорученням генпрокурора проводить перевірку заяви екс-омбудсмена України Ніни Карпачової про побиття Тимошенко. !zn

Читайте також:

Богатирьова поклала відповідальність за лікування Тимошенко на німецького лікаря


Тимошенко припинила 20-денне голодування

Незважаючи на скасування саміту, президент Литви поїде в Україну і має намір відвідати Тимошенко

Жоден співробітник Качанівської колонії НЕ зізнався в побитті Тимошенко