Суддю Кірєєва викликали в Раду у справі Власенка

15 квiтня 16:24

Опозиція чекає від Родіона Кірєєва, який засудив Тимошенко у "газовій справі", чіткої відповіді: був присутній Власенко на засіданнях як її захисник, або ж адвокат.

 

Слідча комісія ВР, яка серед іншого розглядає справу про позбавлення Сергія Власенка депутатського мандата, запросила на засідання 16 квітня суддю Родіона Кірєєва.

"Завтра на засіданні слідчої комісії, яка розглядає питання про незаконне позбавлення депутатського мандата Сергія Власенка, має бути суддя Родіон Кірєєв. Хочемо його запитати, в якій якості Власенко брав участь у судовому процесі у "газовій справі Тимошенко?" - повідомив "Комсомольській правді в Україні" народний депутат від фракції "УДАР", представник слідчої комісії Павло Різаненко.

Він підкреслив, що Кірєєв приймав рішення про допуск Власенка до судових слухань, тому він зобов'язаний знати точну відповідь, був Власенко захисником, або ж адвокатом.

"Запрошення йому ми відправили. Але підтвердження про те, що він прийде, ще не отримали", - визнав депутат.

Нагадаємо, 6 березня Вищий адміністративний суд позбавив Сергія Власенка депутатських повноважень, задовольнивши позов спікера парламенту Володимира Рибака. Позов мотивовано тим, що Власенко незаконно поєднував діяльність народного депутата з адвокатською практикою.

Власенко подав на рішення суду скаргу в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ).

Питання про дострокове припинення повноважень Власенка розглядає тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування фактів перегляду волевиявлення українського народу на парламентських виборах 2012 року". !zn

Читайте також:

Власенко має намір повернути собі депутатський мандат

"Батьківщина" пообіцяла Кірєєву лаву підсудних замість суддівської мантії

Власенко про "тушку" Стаднійчука: Важко підшукати цензурні слова