Суддя Вовк вирішив не напружувати ГПУ додатковим розслідуванням справи Луценка

30 червня 14:40

Суддя Вовк відмовив у задоволенні клопотання адвокатів Юрія Луценка про повернення кримінальної справи до Генпрокуратури для додаткового розслідування у зв'язку з численними процесуальними порушеннями, які було здійснено слідчим Сергієм Войченком під час досудового слідства.

 

На думку суддів, відсутні підстави для задоволення цього клопотання, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

Це рішення суддя оголосив після двогодинного перебування у дорадчій кімнаті.

Перед цим адвокат Ю.Луценка Володимир Орлов заявив чергове клопотання про повернення кримінальної справи до Генпрокуратури для додаткового розслідування у зв'язку з численними процесуальними порушеннями, які було здійснено слідчим Сергієм Войченком під час досудового слідства.

У своєму клопотанні адвокати звертали увагу суду на те, що на попередньому слідстві слідчий своїми діями позбавив Ю.Луценка права на захист, зокрема, йому не було надано можливості оскаржити постанову про порушення кримінальної справи, а також суд всупереч діючим законодавчим нормам не розглянув клопотання захисту, які виникли у нього після ознайомлення з матеріалами справи, чим, у тому числі, порушив рішення Печерського райсуду, яким було встановлено терміни для ознайомлення зі справою, і відправив його до суду для розгляду по суті.

Адвокат Ігор Фомін зазначив: «Слідчий не тільки не мав права без розгляду клопотань направляти справу на розгляд, але й порушив рішення суду, який встановив терміни для ознайомлення адвокатами з матеріалами справи».

Юрій Луценко додав, що «Войченко має доробити свою ж роботу».

У свою чергу прокурор Зінченко заявив, що після поновлення досудового слідства «ніхто не заважав захисту звертатися зі скаргою».

У відповідь захисник Ірина Луценко заявила, що прокуратура обманює суд.

«Якщо Войченко отримав скаргу 18 травня, то як же він 17 травня вже просив суддю Отрош розглянути ці клопотання?», - запитала вона у прокурора.

«Забрехалися хлопці», - констатував Юрій Луценко.