Суддя Вовк довів і Іващенка до оголошення голодування

16 червня 14:00

Колишній перший заступник міністра оборони Валерій Іващенко оголосив безстрокове голодування на знак протесту проти упередженості колегії суддів Печерського районного суду Києва, яку очолює суддя Сергій Вовк.

 

Причина - протест проти упередженості колегії суддів Печерського районного суду Києва, яку очолює суддя Сергій Вовк.

Відповідну заяву В.Іващенко зробив у четвер у залі суду після того, як суддя вкотре відмовив у задоволенні його клопотання про зміну запобіжного заходу.

В.Іващенко та його адвокати просили змінити запобіжний захід через різке погіршення стану здоров'я підсудного і необхідність лікування.

Нагадаємо, В.Іващенка 20 травня було переведено із СІЗО до лікарні швидкої медичної допомоги (ЛШМД) у Києві. 25 травня екс-заступника міністра перевели з ЛШМД назад до слідчого ізолятора.

Як повідомлялося, головним управлінням військових прокуратур Генеральної прокуратури 20 серпня 2010 року було порушено кримінальну справу стосовно В.Іващенка. Щодо нього було обрано запобіжний захід - взяття під варту.

1 листопада 2010 року Генпрокуратура завершила розслідування кримінальної справи.

В.Іващенко та арбітражний керуючий державного підприємства Міноборони «Феодосійський судномеханічний завод» звинувачуються у службових зловживаннях і пособництві у незаконному відчуженні майна під час санації заводу.