Судді Луценка загрожує 5 років в'язниці

02 березня 06:49

У разі визнання провини судді Сергія Вовка, якого звинувачують у винесенні «неправосудних рішень» у цивільних справах, йому загрожує 5 років тюремного ув'язнення.

 

Суддя Сергій Вовк продовжує перебувати у влади на гачку, оскільки у нього у провадженні перебувають справи ще декількох представників опозиції.

Таку думку висловив депутат Володимир Ар'єв коментуючи рішення Верховного Суду, який погодився з рішенням ГПУ порушити кримінальну справу проти судді.

«Рішення Верховного суду підтвердило - влада продовжує тримати Сергія Вовка на гачку», - сказав він.

«Виносячи вирок Луценку, Вовк просто рятувався. Йому пообіцяли, що проблем не буде, але, очевидно, не пообіцяли зняти з нього всі звинувачення. Так що Вовк продовжує перебувати в підвішеному стані», - повідомив політик.

На його думку, Верховний суд не закрив питання про кримінальне переслідування судді, оскільки у нього у провадженні ще залишилися справи стосовно представників опозиції.

Зазначимо, що стосовно Вовка у 2009 році було порушено кримінальну справу прокуратурою міста Києва за ч. 1 ст. 375 Кримінального кодексу («винесення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови». Якщо його провина буде доведена йому загрожує 5 років ув'язнення. Вовк підозрювався у прийнятті завідомо неправосудних рішень при розгляді цивільних справ щодо земельних суперечок в Одесі.

У той час як клопотання ГПУ перебувало на розгляді Верховного суду, Вовк встиг провести низку так званих політичних справ.

Зараз у провадженні прокурора залишається справа в. о. міністра оборони Валерія Іващенка, обвинуваченого у зловживанні службовим становищем при схваленні плану санації державного підприємства «Феодосійський судномеханічний завод».

Крім того, суддя веде ще одну кримінальну справу за обвинуваченням Луценка в незаконному продовженні оперативно-розшукової справи щодо водія колишнього заступника глави СБУ Володимира Сацюка Валентина Давиденка. !zn

Читайте також:

Екс-суддя Страсбурзького суду впевнений, що Європейський суд виправдає Луценка і Тимошенко


Прокуратура заплуталася у махінаціях судді Вовка, а Верховний суд і зовсім «забув» про нього


Портнов врятував суддю Вовка від звільнення за порушення присяги

Генпрокуратура зберігає таємницю кримінальної справи проти судді Вовка