Суд засудив Волгу до 5 років в'язниці

24 вересня 17:07

Шевченківський районний суд Києва оголосив вирок Волзі. Екс-голову Державної комісії України з регулювання ринків фінансових послуг засуджено до п'яти років позбавлення волі. Водночас, суд не підтримав держзвинувачення в частині вимоги про конфіскацію майна.

 

Шевченківський районний суд Києва засудив екс-голову Державної комісії України з регулювання ринків фінансових послуг (Держфінпослуг) Василя Волгу до п'яти років позбавлення волі.

Вирок суд оголосив увечері 24 вересня.

Згідно з вироком, Волзі заборонено 3 роки обіймати організаційно-розпорядницькі та адміністративно-виконавчі посади в організаціях та установах усіх форм власності.

Водночас, суд не підтримав держзвинувачення в частині вимоги про конфіскацію майна Волги.

Нагадаємо, Держзвинувачення просило суд засудити Волгу до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, Волга був затриманий 19 липня 2011 року. 21 липня стало відомо, що стосовно нього було порушено кримінальну справу за ст. 368 ч. 3 Кримінального кодексу за підозрою в отриманні хабара в розмірі 500 тисяч доларів за попередньою змовою осіб.

Президент України Віктор Янукович указом від 25 липня 2011 звільнив Волгу з посади голови Нацкомфінуслуг у зв'язку "з порушенням присяги держслужбовця".

У своєму останньому слові Волга просив суд виправдати його в частині обвинувачення, що стосується хабарництва. Водночас він визнає свою провину в частині службової недбалості. !zn

Читайте також:

Волга передав на волю, що його люди готові розповісти Януковичу про «багатомільярдний бізнесі»

Прокуратура вимагає посадити Волгу на 6 років з конфіскацією

Волга передав на волю, що його люди готові розповісти Януковичу про «багатомільярдний бізнес»

Суд відмовився відпустити Волгу під заставу