Суд засудив організатора вбивства Політковської до 11 років колонії

14 грудня 11:24

Мосміськсуд визнав екс-міліціонера Дмитра Павлюченкова винним у вбивстві журналістки Ганни Політковської і засудив його до 11 років колонії суворого режиму.

 

Мосміськсуд у п'ятницю засудив до 11 років колонії суворого режиму колишнього співробітника столичного ГУВС Дмитра Павлюченкова, визнавши його винним у справі про вбивство оглядача «Новой газеты» Ганни Політковської, повідомили РАПСІ в суді.

«Досягнення виправлення та попередження нових злочинів можливі тільки в умовах ізоляції від суспільства», - зазначив суддя.

Разом з тим він не став задовольняти прохання прокуратури про додаткове обмеження свободи Павлюченкова на рік, оскільки, за його словами, коли підсудний здійснював злочин, такої категорії покарання законодавство ще не передбачало.

Раніше Павлюченков уклав угоду зі слідством, повністю визнав провину і дав свідчення про співучасників злочину.

Оглядач «Новой газеты» Ганна Політковська, відома журналістськими розслідуваннями порушень прав людини у Чечні, була убита в ліфті свого будинку на Лісовій вулиці у Москві 7 жовтня 2006 року. В якості основної слідство розглядає версію, пов'язану з її професійною діяльністю.

Згідно зі звинуваченням, Павлюченков входив до групи, яка скоїла вбивство. Організатором вбивства був Лом-Алі Гайтукаєв, а в обов'язки Павлюченкова входило встановлення місцезнаходження Політковської, вивчення її розпорядку дня, спостереження. Крім того, він придбав перероблений під стрільбу бойовими патронами газовий пістолет, який і передав Гайтукаєву і Сергію Хаджикурбанову.

Ще п'ять обвинувачених у справі в даний час знайомляться з матеріалами справи. !zn

Читайте також:

Замовник вбивства Політковської не розголошується тому, що це «недоторкана персона»

У МВС Росії вирішили, що головною метою вбивства Політковської було «залякати Путіна»

Слідчі завершили розслідування вбивства Ганни Політковської