Суд закрив справу проти екс-мера Немирова

25 липня 10:29

Староміський районний суд Вінниці закрив кримінальну справу стосовно екс-мера Немирова Віктора Качури.

 

Згідно з постановою, кримінальну справу закрито на підставі статті 49 Кримінального кодексу у зв'язку із закінченням строків давності для такої категорії злочинів (більше 5 років).

Нагадаємо, 24 червня 2010 року правоохоронці затримали В. Качура за підозрою в отриманні 1,85 млн гривень хабара, суд заарештував його.

У серпні 2010 року Ленінський райсуд Вінниці звільнив В. Качура під підписку про невиїзд, після чого він не з'явився за місцем проживання, і був оголошений у розшук.

Пізніше апеляційний суд Вінницької області скасував рішення Ленінського райсуду Вінниці про звільнення мера з-під варти, а 20 вересня 2010 року співробітники СБУ затримали В. Качура, який розшукується Інтерполом.

У вересні 2010 року стосовно В. Качура прокуратура Вінницької області порушила ще одну кримінальну справу за ст.367 ч.2 (службова недбалість), а також відновила закриту в 2005 році кримінальну справу за ст.189 ч.3 (вимагання).

У квітні Староміський райсуд Вінниці направив справу В. Качура на додаткове розслідування.

27 квітня Староміський райсуд Вінниці засудив екс-мера Немирова до 2 років 10 місяців позбавлення волі за службову недбалість. Пізніше вирок був відстрочений на два роки.

Наприкінці червня прокуратура Вінницької області закрила «корупційну» справу проти В. Качура, який підозрювався у хабарництві, через недостатність доказової бази звинувачення.

21 липня прокурор Вінницької області Олександр Мрихін 19 липня скасував постанову слідчого про закриття кримінальної справи стосовно колишнього мера Немирова Віктора Качура, підозрюваного у хабарництві.