Суд визнав Луценка винним у незаконному виділенні квартири

27 лютого 11:23

Суд визнав Луценка винним у незаконному виділенні квартири своєму екс-водію. Суд зачитав вирок щодо другого епізоду справи, який інкримінується Луценку.

 

Колегія суддів Печерського суду визнала, що у кримінальній справі проти колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка достатньо доказів його провини у виділенні квартири його колишньому водієві Леоніду Приступлюку.

Зокрема, Луценку інкримінується незаконне оформлення на роботу до МВС свого водія, надання йому квартири та нарахування завищеної пенсії, а також розтрати на святкування Дня міліції у 2008 р. і 2009 р. За даними слідства, його діяльність на посту голови МВС завдала державі збитків на суму близько 125 тис. дол.

На даний момент колегія суддів приступила до зачитування третього епізоду справи щодо розтрати екс-міністром державних коштів під час святкування Дня міліції у 2008-2009 рр.

Раніше адвокат Юрія Луценка Ігор Фомін заявив, що суд визнав Луценка винним щодо першого епізоду справи - у змові з водієм для привласнення бюджетних коштів.

Держзвинувачення виступає за винесення вироку Луценку у вигляді 4,5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, cьогодні, 27 лютого о 9.00 у Печерському суді суддя Сергій Вовк почав оголошувати вирок екс-міністру МВС України Юрію Луценку.

Як відомо, представник звинувачення озвучив бажану міру покарання для Луценка - 4 роки і 6 місяців позбавлення волі.



Дружина екс-міністра Ірина Луценко заявила, що запропонований прокуратурою термін у чотири з половиною роки потрібен, щоб ізолювати Луценка від участі у парламентських і президентських виборах. Про це заявив і сам підсудний під час оголошення останнього слова. !zn

Читайте також:

Суд визнав Луценка винним щодо першого епізоду кримінальної справи

Суд заборонив трансляцію вироку Луценку


Соратники Луценка вважають, що він відбудеться умовним терміном