Суд відмовився звільняти Герман з посади радника Януковича

15 березня 11:29

ВАСУ залишив без задоволення позов донецького адвоката до президента з вимогою звільнити Герман.

 

Вищий адміністративний суд України залишив без задоволення позов донецького адвоката Володимира Оленцевича, який просив зобов'язати президента України Віктора Януковича звільнити Ганну Герман з посади радника президента - керівника Головного управління з гуманітарних та суспільно-політичних питань адміністрації президента.

«Позов залишити без задоволення», - йдеться у резолютивній частині рішення, оголошеній судом.

Ця постанова остаточна і не підлягає оскарженню, підкреслив суддя.

Також суд відмовився задовольнити ще одну позовну вимогу - зобов'язати Януковича вивести Герман зі складу гуманітарної ради при президенті.

Після засідання суду Герман сказала, що подання позову не вплине на її висловлювання в майбутньому і зазначила, що такі події свідчать про демократію у країні.

Як відомо, Вищий адмінсуд прийняв до провадження позов донецького адвоката Володимира Оленцевича, яким він просить суд зобов'язати главу держави Віктора Януковича звільнити з Адміністрації президента Ганну Герман.

Раніше за позовами Оленцевича судами були визнані незаконними Укази екс-президента Віктора Ющенка про присвоєння звання Героя України Степану Бандері і Роману Шухевичу. !zn

Читайте також:

Вищий адмінсуд прийняв позов про звільнення Герман з адміністрації президента


Верховна Рада звинуватила Герман у невігластві

Кабмін майже вдвічі підвищив зарплату Чепак, Герман, Лукаш, Портнову «за особливий характер роботи»