Суд відмовив прокуратурі у взятті Файнгольда під варту

22 липня 12:39

Центральний районний суд Сімферополя відмовив прокуратурі Криму в обранні запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою для екс-депутата Сімферопольської міськради Йосипа Файнгольда.

 

Суд прийшов до висновку, що нове звинувачення прокуратури проти Файнгольда аналогічне до попередніх справ, в яких суд вже обрав запобіжний захід у вигляді звільнення під заставу. У зв'язку з тим, що Й.Файнгольд приходив на всі виклики прокуратури і з урахуванням стану його здоров'я суд вирішив не застосовувати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Після звільнення,
Й.Файнгольд сів в автомобіль свого сина Олександра, однак туди ж сів і закрив за собою двері державний обвинувач, який вимагав від Файнгольда-старшого пройти разом з ним до слідчого відділу прокуратури Криму, а О.Файнгольда, відповідно, відвезти їх туди. Після напруженої дискусії Файнгольди у супроводі машини з адвокатом вирушили до слідчого відділу.

Нагадаємо, Й.Файнгольд звинувачується у шахрайському привласненні коштів сімферопольських і євпаторійських підприємців на суму понад 600 тис. грн і більше 230 тис. грн відповідно.

3 червня Центральний районний суд Сімферополя відпустив обвинуваченого у шахрайстві кримського бізнесмена Й.Файнгольда під заставу у 600 тис. грн. Гроші внесла його адвокат І.Неналтовська.