Суд у справі Пукача вкотре не відбувся

26 травня 13:05

Попереднє слухання кримінальної справи стосовно екс-генерала МВС України Олексія Пукача перенесено на 16 червня. Про це повідомив адвокат матері журналіста Георгія Гондагдзе Лесі Андрій Федур.

 

Адвокат зазначив, що дане рішення було прийнято через те, що О.Пукачу необхідно ознайомитися з матеріалами справи.

При цьому А.Федур вважає, йде затягування розгляду цієї справи. «Яка причина - мені не відомо, треба розуміти, що найближчим часом, виходячи з того, як будуть розвиватися події, ми це побачимо», - зазначив він.

А.Федур припустив, що можливо, йде процес очікування. Він пояснив, що О.Пукач, який не був присутній на попередньому засіданні, попросив час для ознайомлення з матеріалами справи і суд надав йому цей час для ознайомлення з матеріалами.

У свою чергу представник інтересів вдови журналіста Георгія Гонгадзе Мирослави в суді В.Теличенко підкреслила, що на її думку, це не можна називати затягуванням розгляду справи.

«Перенесення попереднього розгляду на 16 червня - це вимушений захід і цілком законний, тому, що будь-який учасник процесу поинен мати достатньо часу для належної підготовки до судового засідання», - сказала вона.

«Я не вважаю це спеціальним затягуванням», - підкреслила адвокат.

Нагадаємо, що О.Пукач тривалий час знаходився в розшуку, і в липні 2009 року його було затримано у Житомирській області спільними зусиллями Генпрокуратури і СБУ. З 23 липня за рішенням суду О.Пукач перебуває під вартою.

31 січня Печерський районний суд міста Києва визнав правомірним скасування слідчим Генпрокуратури звинувачення О.Пукачу в частині здійснення ним вбивства журналіста Г.Гонгадзе на замовлення.

У той же час, перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін заявив, що справу проти екс-генерала Олексія Пукача не може бути кваліфіковано як замовлене вбивство.

У перевищенні влади і службових повноважень, що призвели згодом до вбивства журналіста Г.Гонгадзе звинувачують екс-президента України Леоніда Кучму. Кримінальну справу щодо Л.Кучми порушено 21 березня 2011 року.