Суд у справі Пукача перенесли на 28 липня

18 липня 07:44

Печерський районний суд Києва відклав розгляд справи щодо колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача до 28 липня.

 

За словами представника вдови убитого журналіста Георгія Гонгадзе Мирослави Валентини Теличенко, це пов'язано з тим, що в суді так і не з'явився представник матері вбитого журналіста Лесі Гонгадзе і немає інформації, чи було його повідомлено про суд належним чином. Окрім того, ще не зроблено допуск до фігурує у кримінальній справі державної таємниці журналістові Олександру Подільському.

Нагадаємо, досудовим слідством було встановлено, що обвинувачений, будучи посадовою особою, на виконання наказів і вказівок тодішнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка та інших посадових осіб, кримінальна справа стосовно яких розслідується в окремому провадженні, у травні-вересні 2000 року перевищив службові повноваження щодо громадського діяча Олексія Подольського та Гонгадзе і 17 вересня 2000 року скоїв вбивство останнього.

Нагадаємо, В.Теличенко виступає за розсекречення обвинувального висновку у справі О.Пукача.

28 квітня Печерський районний суд Києва оголосив перерву у попередньому засіданні у справі О.Пукача до 26 травня у зв'язку з клопотанням адвоката надати його підзахисному для ознайомлення матеріали кримінальної справи.

31 березня Генпрокуратура затвердила обвинувальний висновок щодо О.Пукача.