Суд у справі ЄЕСУ стосовно Тимошенко перенесено на 23 липня

10 липня 07:27

Через відсутність на екс-прем'єра за станом здоров'я, судове засідання було перенесено майже на два тижні.

 

У судових засіданнях у справі про фінансові порушення корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) стосовно екс-прем'єра Юлії Тимошенко оголошена перерва до 10.00 23 липня.

Cуд ухвалив дане рішення у зв'язку з відсутністю на засіданні екс-прем'єра через стан здоров'я.

"Суд постановив оголосити перерву в судовому засіданні", - зачитав постанову головуючий на процесі суддя Костянтин Садовський.

Присутні в залі прихильники Тимошенко почали кричати "Ганьба".

Як повідомлялося, на попередньому засіданні, 25 червня, суд постановив призначити Тимошенко проведення судмедекспертизи стану її здоров'я, яка повинна визначити, чи здатна Тимошенко сприймати інформацію та відповідати на питання суду і сторін процесу, а також чи має обвинувачена медичні протипоказання до участі в судових засіданнях .

Відповідну постанову суд виніс за клопотанням прокурорів, які заявили його "з метою дотримання розумних строків розгляду даної кримінальної справи".

Проведення судмедекспертизи було доручено Харківському обласному бюро судово-медичної експертизи.

9 липня стало відомо, що судмедекспертам потрібен додатковий час для надання комісійної висновку про стан здоров'я екс-прем'єра через її відмову від огляду.

- Німецькі лікарі проти присутності Тимошенко в суді 10 липня

У той же час захисник Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко заявив, що стан здоров'я екс-прем'єра останнім часом погіршився.

А лікар екс-прем'єра, представник берлінської клініки "Шаріте" Лутц Хармс повідомив, що її стан стабілізувався і поліпшується.

Як відомо, Київський райсуд Харкова розглядає справу проти Тимошенко щодо діяльності корпорації. В обвинувальному висновку йдеться, що компанія «Єдині енергетичні системи України», очолювана Юлією Тимошенко, завдала державі збитків у розмірі понад 30 млн грн, а особисто Тимошенко не сплатила понад 681 тис. грн податків.

Щодо Ю.Тимошенко порушено нову кримінальну справу за покладання боргів корпорації ЄЕСУ на бюджет України. В СБУ підкреслюють, що підставою для порушення нової кримінальної справи проти екс-прем'єра України, лідера партії «Батьківщина» Ю.Тимошенко став лист Міноборони РФ Кабінету міністрів, в якому порушувалося питання погашення заборгованості ЄЕСУ в сумі 405,5 млн дол.

За інформацією СБУ, обвинувачення у цій справі Ю.Тимошенко було пред'явлено 12 жовтня.

Раніше міністр юстиції Олександр Лавринович повідомляв, що у міністерстві фінансів немає ніякої інформації, яка б підтверджувала надання державних гарантій за зобов'язаннями корпорації ЄЕСУ. !zn

Читайте також:

Суд над Тимошенко щодо ЄЕСУ перенесли на 10 липня

Захист просить дати Тимошенко «нормально повболівати»


ЄЕСУ завдала шкоди державі на 30 мільйонів, - СБУ

Україна відзвітувала перед Європою про лікування Тимошенко