Суд продовжить розглядати апеляцію Луценка 21 листопада

20 листопада 17:56

Апеляційний суд Києва продовжить розгляд апеляції екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка та його захисту на вирок по епізоду в справі про отруєння Віктора Ющенка, об 11.00 в середу, 21 листопада.

 

Судді Апеляційного суду Києва 21 листопада об 11.00 продовжать розгляд скарг екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка на вирок у справі про організацію незаконного стеження за водієм колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентином Давиденком.

Відповідне рішення у зв'язку із закінченням робочого дня прийняв головуючий на судовому процесі суддя Олег Присяжнюк.

При цьому він зазначив, що для надання Луценку можливості спілкування з адвокатами, його доставлять до суду о 10.00.

- Рішення Євросуду з прав людини у справі Луценка набрало чинності, прохання українського уряду про перегляд відхилене

Судді заслухали пояснення підсудних і сторони захисту, які переконували задовольнити скаргу на вирок, скасувати рішення суду першої інстанції, закрити справу в зв'язку з відсутністю складу злочину.

Нагадаємо, 17 серпня Печерський районний суд визнав винним екс-главу МВС у халатності при продовження оперативно-розшукових заходів стосовно водія колишнього заступника голови СБУ і засудив до 2 років обмеження волі.

20 листопада Луценко був доставлений із менської колонії в Київ на судове засідання. На думку адвоката екс-міністра, на час розгляду апеляції Луценко буде переведений до Лук'янівського СІЗО. !zn

Читайте також:

Луценко хоче суду над Печерським судом

Юрія Луценка доставили на суд у Києві

Захист Луценка не вірить в успіх апеляції

Рада Європи закликала українську владу лікувати Тимошенко і Луценка за межами СІЗО