Суд продовжить розгляд справи Луценка 16 січня

13 сiчня 17:11

Наступне судове засідання у справі проти екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка відбудеться в понеділок, 16 січня о 9:05.

 

Таке рішення після допиту свідків сьогодні, 13 січня, оголосив головуючий суддя Сергій Вовк.

У ході сьогоднішнього допиту свідків колишній співробітник департаменту карного розшуку МВС України Євген Троян повідомив, що напередодні його викликали в Генпрокуратуру для надання в суді показань, які він озвучував на досудовому слідстві.

«Вчора мене викликали в Генпрокуратуру до начальника відділу Іщука, і він мене запросив на сьогоднішнє судове засідання. Він сказав, щоб я говорив те, що говорив на досудовому слідстві. Порядок мені не вручили, запитав, чи прийду, я відповів - звичайно, прийду. Спілкувалися на Борисоглібській, 18», - сказав Є.Троян.

Він також повідомив, що оперативно-розшукова справа проти колишнього водія екс-заступника глави Служби безпеки України Володимира Сацюка в рамках розслідування кримінальної справи про отруєння екс-президента Віктора Ющенка проводилася без порушень чинного законодавства.

Про це свідчать результати спільної перевірки МВС і Генпрокуратури з приводу законності проведення зазначеної справи, уточнив Є.Троян.

Нагадаємо, раніше в суді колишній заступник екс-голови МВС Петро Коляда також стверджував, що оперативно-розшукова діяльність щодо В.Сацюка проводилася на законних підставах.

Ю.Луценку серед іншого, висунуто звинувачення у зловживанні владою у кримінальній справі, порушеній у результаті розслідування справи про отруєння екс-президента В.Ющенка. За даними адвоката, зі справи про отруєння В.Ющенка виділено окремий епізод, за яким порушено кримінальну справу, і Ю.Луценку пред'явлено звинувачення за ст. 364 ч.3 Кримінального кодексу України.

За даними «Народної самооборони», Ю.Луценка звинувачують у тому, що він у 2009 році на посаді глави МВС, продовжив оперативні заходи щодо розслідування справи про отруєння В.Ющенка.

Приводом для порушення справи був допит екс-заступника глави СБУ В.Сацюка, на дачі якого, як вважається, був отруєний В.Ющенко. Виявилося, що МВС нібито без санкції суду вело стеження за водієм В.Сацюка.