Суд почне розглядати ще одну справу проти Луценка 2 квітня

29 березня 09:22

Розгляд кримінальної справи за звинуваченням Луценка у незаконній організації стеження в рамках розслідування кримінальної справи про отруєння Ющенка призначено на 2 квітня, незважаючи на те, що раніше водій екс-першого заступника голови СБУ Сацюка Давиденко, за яким і було організовано стеження, заявив, що не вважає себе потерпілим.

 

Печерський районний суд Києва призначив на 2 квітня розгляд кримінальної справи за обвинуваченням колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, а також підсудних Володимира Тарасенка та Олега Павленова у незаконній організації стеження в рамках розслідування кримінальної справи про отруєння третього президента Віктора Ющенка, яке виділено в окреме провадження.

Про це повідомив адвокат Луценка Ігор Фомін. За його словами засідання призначено на 9:30.

Суд виділив цю справу в окреме провадження у січні. За даним епізодом було оголошено перерву через хворобу Павленова і Тарасенка.

У серпні 2011 року водій екс-першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентин Давиденко, за яким і було організовано стеження, заявив, що не вважає себе потерпілим і не має до Луценка претензій. За його словами, всі слідчі заходи були законними.

27 лютого Печерський районний суд Києва засудив Луценка до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна. Суд визнав його винним у скоєнні злочинів, передбачених частиною 3 статті 365 (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) та частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу.

Крім того, варто нагадати, що стосовно екс-глави МВС порушено ще одну кримінальну справу - за нецільове використання коштів під час святкування Дня міліції в палаці «Україна». !zn

Читайте також:

Захист Луценка назвав дату розгляду судом апеляції

Луценка терміново перевели у нову камеру

Європейський суд з прав людини 17 квітня розгляне скаргу Луценка на арешт

Американський суд знову відмовився розглядати позов Луценка до Пшонки