Суд почав розгляд справи Тимошенко щодо ЄЕСУ

19 квiтня 07:36

У Харківському суді розпочався розгляд справи ЄЕСУ проти екс-прем'єра. Тимошенко в залі засідань відсутня, на судове засідання прийшли депутати від БЮТ, ПР, а також приїхав також посол Франції з прав людини Франсуа Зімере.

 

Київський районний суд Харкова почав попереднє слухання за звинуваченням екс-прем'єра України Юлії Тимошенко у фінансових злочинах під час керівництва нею діяльністю корпорації «Єдині енергетичні системи України» (ЄЕСУ) наприкінці 1990-х років. Засідання почалося о 10:00. Тимошенко відсутня при розгляді справи.

Засідання проходить в будівлі Апеляційного суду Харківської області. У залі присутні як народні депутати України фракції «БЮТ-Батьківщина» - Андрій Кожем'якін, Сергій Власенко, Віктор Уколов, Андрій Шкіль, Роман Забзалюк - так і народні депутати фракції Партії регіонів: Дмитро Святаш, Юлія Ковальова, Сергій Гусаров, Ірина Горіна, Дмитро Шенцев, Олександр Фельдман.

Під стінами харківського суду побилися прихильники і противники Тимошенко

На засідання суду приїхав також посол Франції з прав людини Франсуа Зімере. Окрім того, в залі засідань присутня дочка Тимошенко Євгенія.

За інформацією прес-служби Тимошенко інтереси екс-прем'єра захищають четверо адвокатів - Сергій Власенко, Олександр Плахотнюк, Андрій Кожем'якін та захисник з кола близьких родичів, дочка екс-прем'єра Євгенія Тимошенко.

Слухає справу Тимошенко 36-річний суддя Костянтин Садовський. Згідно з Єдиним державним реєстром судових рішень, до цієї резонансної справи суддя розглядав позови про розірвання шлюбу через зраду, розділ майна, стягнення комунальних боргів за воду і щодо перерахунку пенсій дітям війни. Серед кримінальних справ у суддівській кар'єрі Костянтина Садовського - крадіжки мобільних телефонів, групові крадіжки, розбій.

Нагадаємо, стосовно Ю.Тимошенко порушено нову кримінальну справу за покладання боргів корпорації ЄЕСУ на бюджет України. В СБУ підкреслюють, що підставою для порушення нової кримінальної справи проти екс-прем'єра України, лідера партії «Батьківщина» Ю.Тимошенко став лист Міноборони РФ Кабінету міністрів, в якому порушувалося питання погашення заборгованості ЄЕСУ в сумі 405,5 млн дол.

За інформацією СБУ, обвинувачення у цій справі Ю.Тимошенко було пред'явлено 12 жовтня.

Раніше міністр юстиції Олександр Лавринович повідомляв, що у міністерстві фінансів немає ніякої інформації, яка б підтверджувала надання державних гарантій за зобов'язаннями корпорації ЄЕСУ. !zn

Читайте також:

Пшонка: Україна повинна думати, як повернути Росії борги Тимошенко


Справу Тимошенко щодо ЄЕСУ передають до суду, від екс-прем'єра вимагають відшкодувати 19,5 млн грн

Турчинов вірить, що Тимошенко звільнять після виборів