Суд пішов у дорадчу кімнату вирішувати долю апеляції Тимошенко

01 грудня 17:13

Апеляційний суд Києва пішов у дорадчу кімнату для вирішення питання про можливість розгляду апеляції на вирок Юлії Тимошенко по суті.

 

Ідучи до нарадчої кімнати, суддя-доповідач у справі Олена Ситайло не повідомила, скільки приблизно їй потрібно часу для складання рішення.

При цьому суддя також має прийняти рішення про необхідність відновлення досудового слідства в цій справі, про зміну Ю. Тимошенко запобіжного заходу, а також про можливість припинення провадження у апеляції Ю. Тимошенко до одужання екс-прем'єра.

Також суд повинен визначитися, чи слід розглядати апеляцію депутата Ради Сергія Власенка та адвоката Миколи Титаренка на постанову Печерського райсуду, якою вони були відсторонені від захисту інтересів Ю. Тимошенко в газовій справі.

Крім того, суд має прийняти рішення, чи буде він розглядати апеляції громадян Олега Омельченка і Юрія Козія на рішення Печерського райсуду, який відмовився визнати їх потерпілими в результаті укладення газових угод з Росією в 2009 році і допустити до розгляду газової справи Ю. Тимошенко в статусі цивільних позивачів.

Також суд вирішить, чи буде розглянута апеляція на рішення того ж Печерського райсуду про відмову допуску в якості цивільного позивача організації "Союз багатодітних Київщини", яка домагалася відшкодування Ю. Тимошенко нанесеної організації шкоди в сумі 997 млн ​​доларів.

Як повідомлялося, Є. Ситайло відмовилася прийняти свій відвід. При цьому на засіданні їй стало погано.

Сама Ю. Тимошенко на засіданні була відсутня через хворобу.