Суд переніс слухання у справі Іващенка

30 вересня 10:52

У судовому засіданні Печерського районного суду у справі колишнього виконуючого обов'язки міністра оборони України Валерія Іващенка оголошено перерву до 27 жовтня у зв'язку з погіршенням стану здоров'я обвинуваченого.

 

Таку ухвалу винесла колегія суддів Печерського під головуванням судді Сергія Вовка.

Суддя ухвалив таке рішення за клопотанням самого обвинуваченого, який заявив, що у зв'язку із загостренням радикуліту він не може «ані сидіти, ані стояти».

«Я вже три дні перебуваю у лежачому стані», - підкреслив В.Іващенко.

В.Іващенко зазначив, що 29 жовтня його обстежив незалежний лікар, який дав висновок і рекомендації.

Разом з тим, ні самому В.Іващенку, ні його адвокату не надали цього висновку.

С.Вовк повідомив, що він отримав лист від керівництва СІЗО, в якому йдеться про погіршення самопочуття В.Іващенка.

При цьому, за його словами, у листі йдеться, що після того, як В.Іващенка буде доставлено з суду до СІЗО, його буде поміщено до медсанчастини.

Нагадаємо, 12 липня адвокат В.Іващенка повідомив, що його підзахисного уже майже 11 місяців утримують під вартою й за цей час він дуже сильно захворів та може померти.

Раніше ZN.UA повідомляло про те, що Комітет опору диктатурі (КОД - Комітет опору диктатурі) вимагає від влади негайно звільнити з-під арешту Юлію Тимошенко, Юрія Луценка та Валерія Іващенка на підписку про невиїзд, оскільки стан їх здоров'я викликає крайню тривогу.

Головним управлінням військових прокуратур Генеральної прокуратури 20 серпня 2010 року порушено кримінальну справу проти В.Іващенка. Щодо нього обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

1 листопада 2010 Генпрокуратура закінчила розслідувти кримінальну справу проти В.Іващенка.

В.Іващенка та арбітражного керівника державного підприємства Міноборони «Феодосійський судномеханічний завод» звинувачують у службових зловживаннях і пособництві в незаконному відчуженні майна під час санації заводу.