Суд переніс допит екс-майора Мельниченка через його погане самопочуття

10 грудня 15:29

Суд був змушений перервати засідання і перенести його на наступний день у зв'язку з клопотанням Мельниченка, в якому він попросив перенести допит через погане самопочуття (підвищення тиску).

 

Печерський районний суд Києва у вівторок, 11 грудня, продовжить допит екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка як свідка у кримінальній справі головного фігуранта вбивства журналіста Георгія Гонгадзе - екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача.

Як розповіла адвокат вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко, у понеділок суд був змушений перервати засідання і перенести його на наступний день у зв'язку з клопотанням Мельниченка, в якому він попросив перенести допит через погане самопочуття (підвищення тиску).

Теличенко також зазначила, що у понеділок Пукач знову заявив, що причиною вбивства Гонгадзе були його антидержавні настрої і погане ставлення до тодішнього президента Леоніда Кучми і його політики.

Суд у вівторок розпочнеться о 12.00.

Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. У 2009 році в Київській області знайдено останки черепа, які за заявою Генпрокуратури, належать Гонгадзе. Однак тіло досі не віддано землі, оскільки мати журналіста Леся Гонгадзе відмовляється визнавати, що знайдені останки належать її синові.

Пукач тривалий час перебував у розшуку у зв'язку з причетністю до вбивства журналіста, в липні 2009 року був затриманий у Житомирській області, і відтоді перебуває під вартою. Генпрокуратура у грудні 2010 року заявила про завершення розслідування кримінальної справи за обвинуваченням Пукача у вбивстві журналіста Гонгадзе. Слідство встановило, що Пукач скоїв вбивство журналіста за вказівкою на той час міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка.

Справа за обвинуваченням Пукача слухається у Печерському суді з квітня 2011 року.

У листопаді 2000 року у парламенті були оприлюднені аудіозаписи, які підтверджують причетність колишнього президента Леоніда Кучми до зникнення Гонгадзе. Ці записи нібито зробив Мельниченко. !zn

Читайте також:

Мельниченко не вважає держтаємницею причетність Литвина і Кучми до вбивства Гонгадзе

Піскун був за крок від розкриття справи Гонгадзе, але його звільнили

Пукач не розкаюється у вбивстві Гонгадзе

Мати Гонгадзе не виключає, що отримані 2 роки тому листи син писав з психіатричної лікарні (ВІДЕО)