Суд обере запобіжний захід для Мельниченка 26 жовтня

25 жовтня 16:18

Шевченківський районний суд Києва проведе спецзасідання, на якому обере запобіжний захід Миколі Мельниченку. Засідання розпочнеться 26 жовтня о 9:30.

 

Шевченківський районний суд Києва 26 жовтня проведе спецзасідання, на якому обере запобіжний захід екс-майору Державної охорони Миколі Мельниченку, повідомив його адвокат Микола Неділько.

"Засідання призначене на завтра, на 9:30", - сказав Неділько 25 жовтня журналістам.

Як повідомлялося, 24 жовтня, в міжнародному аеропорту «Бориспіль» співробітники СБУ затримали Мельниченка. За даними прес-центру СБУ, він був затриманий на підставі постанови Шевченківського районного суду Києва.

СБУ у вересні 2011 року оголосила екс-майора Мельниченка в розшук, а Шевченківський районний суд Києва виніс постанову про арешт Мельниченка в зв'язку з ухиленням від слідства.

- Мельниченко відправили в СІЗО чекати арешту

Екс-майор звинувачується за статтями 358-1 (підробка документів), 328-2 (розголошування держтаємниці) і 365-3 (перевищення влади або службових повноважень) КК України».

Вже в жовтні-2011 Мельниченко заявив, що виїхав у США, оскільки побоюється за своє життя. У листопаді Мельниченко був затриманий поліцією в Ізраїлі, проте пізніше звільнений - вагомих підстав для його затримання тоді не знайшли (майор представився правоохоронцям як житель США). В останній раз Мельниченко був арештований в Італії - 3 серпня в аеропорту Неаполя. Цього разу суд посадив його в місцеву в'язницю, проте незабаром звільнив. І вже 27 серпня екс-майор вилетів до США.

Мельниченко під час перебування співробітником охорони президента Леоніда Кучми таємно записував на диктофон розмови в кабінеті Кучми перших осіб країни. У підсумку на основі цих плівок в 2000 році розгорівся політичний скандал навколо зникнення і вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. !zn

Читайте також:

Мельниченко зібрав компромат на Януковича і Азарова

Мати Гонгадзе вважає, що син досі живий: від нього прийшло три листи

Мельниченко звинуватив Лазаренка у замовленні вбивства Щербаня, а Тимошенко - в оплаті послуг кілера

Мати Гонгадзе не виключає, що отримані 2 роки тому листи син писав з психіатричної лікарні (ВІДЕО)