Суд над Тимошенко щодо ЄЕСУ перенесли на 10 липня

25 червня 10:31

Слухання справи щодо ЄЕСУ, за яким екс-прем'єр Юлія Тимошенко проходить як обвинувачена, продовжиться 10 липня. Суд призначив Тимошенко проведення судово-медичної експертизи з метою визначити перспективи участі в засіданнях суду.

 

Київський районний суд Харкова ухвалив призначити наступне засідання у справі про зловживання корпорації «Єдині енергетичні системи» на 10:00 10 липня.
Окрім того, суд постановив призначити екс-прем'єру Юлії Тимошенко проведення судово-медичної експертизи.

Як відомо, Київський райсуд Харкова розглядає справу проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко щодо діяльності корпорації «Єдині енергетичні системи України» (ЄЕСУ).

В обвинувальному висновку йдеться, що компанія «Єдині енергетичні системи України», яку очолювала Юлією Тимошенко, завдала державі збитків в розмірі понад 30 млн грн, а особисто Тимошенко не сплатила понад 681 тис. грн податків.

Стосовно Ю.Тимошенко порушено нову кримінальну справу за покладання боргів корпорації ЄЕСУ на бюджет України. В СБУ підкреслюють, що підставою для порушення нової кримінальної справи проти екс-прем'єра України, лідера партії «Батьківщина» Ю.Тимошенко став лист Міноборони РФ Кабінету міністрів, в якому порушувалося питання погашення заборгованості ЄЕСУ в сумі 405,5 млн дол.

За інформацією СБУ, обвинувачення у цій справі Ю.Тимошенко було пред'явлено 12 жовтня.

Раніше міністр юстиції Олександр Лавринович повідомляв, що у міністерстві фінансів немає ніякої інформації, яка б підтверджувала надання державних гарантій за зобов'язаннями корпорації ЄЕСУ. ! Zn

Читайте також:

Захист просить дати Тимошенко «нормально похворіти»


Для Тимошенко в залі суду встановили скляний бокс з квітами і картинами

На суд проти Тимошенко щодо ЄЕСУ прибули спостерігачі Європарламенту