Суд над Тимошенко перенесено на понеділок

19 серпня 13:32

Печерський районний суд Києва відмовився звільнити колишнього прем'єра Юлію Тимошенко з-під арешту. Таке рішення суддя Родіон Кірєєв оголосив на засіданні.

 

Він зазначив, що захист не надав, а суд не встановив доказів, які свідчили б про наявність підстав для зміни запобіжного заходу.

Суд також переніс розгляд кримінальної справи на 22 серпня. Суддя пояснив, що дата чергового засідання призначається з урахуванням необхідності медичного огляду Ю. Тимошенко. Засідання призначено на 9:30.

Раніше Ю. Тимошенко просила суд допустити лікаря до неї в СІЗО, щоб здати аналізи у зв'язку з погіршенням самопочуття, однак суд спочатку відмовився. Близько 18:00 екс-прем'єру стало погано на суді, через що було оголошено 10-хвилинну перерву. Коли вона повернулася в зал, Р. Кірєєв запитав про її стан, на що вона відповіла: "Терпимо".

Після цього прокуратура попросила суд дозволити медичне обстеження Ю.Тимошенко співробітниками МОЗ. На думку звинувачення, лише після цього можна буде піднімати питання про зміну запобіжного заходу екс-прем'єра в
зв'язку з погіршенням стану здоров'я.