Суд над Пукачем перервали на місяць

31 серпня 15:21

Печерський районний суд Києва продовжить розгляд кримінальної справи щодо звинувачення колишнього генерала МВС України Олексія Пукача у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе 3 жовтня.

 

Про це журналістам після завершення чергового судового засідання повідомила адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко.

Таку тривалу перерву в судовому засіданні вона пояснила тим, що оскільки до матеріалів справи долучено один з наказів МВС, який має гриф секретності, всім учасникам судового процесу надано час для ознайомлення з ним.

За словами В. Теличенко, 3 жовтня об 11:00 суд має продовжити допит О. Пукача. Зокрема, питання йому будуть ставити державні обвинувачі, а потім - постраждалі, представники потерпілих і захисник підсудного.

Нагадаємо, що О. Пукач частково визнав себе винним у вбивстві Г. Гонгадзе, вказавши серед замовників Леоніда Кучму і Володимира Литвина.

Водночас, О. Пукач поводить себе в суді не зовсім адекватно. Зокрема, він стверджує, що Г. Гонгадзе готував державний переворот, а вбивством журналіста він врятував Україну.