Суд над Пукачем перенесли на грудень

24 листопада 09:40

Печерський райсуд Києва відклав слухання справи за звинуваченням Олексія Пукача у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе через хворобу учасників процесу.

 

За словами представника інтересів Мирослави Гонгадзе Валентини Теличенко, швидше за все, наступне засідання відбудеться вже на початку грудня.

Планувалося, що засідання буде у четвер, але його перенесли через нездужання учасників процесу.

В.Теличенко нагадала, що суд ще не завершив допит О.Пукача і він триватиме ще кілька засідань.

Нагадаємо, 31 березня Генпрокуратура затвердила обвинувальний висновок щодо О.Пукача.

О.Пукач тривалий час знаходився в розшуку, і в липні 2009 року його було затримано в Житомирській області спільними зусиллями Генпрокуратури і СБУ. З 23 липня за рішенням суду О.Пукач перебуває під вартою. 31 січня Печерський районний суд міста Києва визнав правомірною скасування слідчим Генпрокуратури звинувачення О.Пукачу в частині скоєння ним вбивства журналіста Г.Гонгадзе на замовлення.

У той же час, перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін заявив, що справу проти екс-генерала Олексія Пукача не може бути кваліфіковано як замовне вбивство.

У перевищенні влади і службових повноважень, що призвели згодом до вбивства журналіста Г.Гонгадзе звинувачують екс-президент України Леонід Кучма. Кримінальну справу стосовно Л.Кучми порушено 21 березня 2011 року.