Суд над Мубараком перенесено на кінець грудня

30 жовтня 14:45

Процес у справі колишнього президента Єгипту Хосні Мубарака, найпевніше, закінчиться не раніше початку наступного року. Слухання буде продовжено 28 грудня. Таке рішення прийняв суд у Каїрі в неділю, 30 жовтня.

 

За даними єгипетського державного порталу Egynews, перенесення слухань було обгрунтовано тим, що 26 грудня буде ухвалено рішення за клопотанням щодо упередженості головуючого на процесі судді Ахмеда Рифата.

Адвокати потерпілих попросили призначити іншого головуючого суддю, оскільки Рифат раніше працював у президентській адміністрації. Крім того, його брат колись обіймав високий пост у нині розпущеній Національно-демократичній партії, головою якої був Мубарак.

Мубарак, що керував Єгиптом майже три десятиліття, під тиском масових протестів населення був змушений піти у відставку в лютому 2011 року. Перед судом він постав за звинуваченнями у відданні наказу стріляти по демонстрантах, корупції і зловживанні владою. Разом з Мубараком і його синами Алаа і Гамалем на лаві підсудних опинилися екс-міністр внутрішніх справ Хабіб аль-Адлі і ще шість колишніх поліцейських начальників. Процес проти екс-президента розпочався 3 серпня. Усі звинувачення на свою адресу він відкидає.