Суд міста Васильків вирішив, що Литвин не причетний до справи Гонгадзе

31 серпня 11:18

Васильківський міськрайонний суд Київської області визнав неправдивими заяви про нібито причетність спікера парламенту Володимира Литвина до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, зроблені колишнім майором Держохорони Миколою Мельниченком, а також заборонив екс-майору поширювати будь-яку недостовірну інформацію про В.Литвина.

 

Так, після набуття чинності рішення суду, М.Мельниченко «не зможе поширювати недостовірну інформацію про начебто причетність позивача (В.Литвина - ІФ) до здійснення вбивства журналіста Георгія Гонгадзе або нібито скоєні з його вини інші злочини».

Окрім того, суд зобов'язав М.Мельниченка за свій рахунок організувати і провести прес-конференцію та спростувати раніше зроблені ним неправдиві заяви про В.Литвина, пише газета.

Нагадаємо, у березні 2011 року В.Литвин подав до суду на М.Мельниченка. Спікер просив суд зобов'язати М.Мельниченка спростувати на прес-конференції для засобів масової інформації поширену ним неправдиву інформацію про В.Литвина, а також принести публічні вибачення за завдану моральну шкоду.

У судовому позові містяться цитати М.Мельниченка з його інтерв'ю деяким виданням, де той стверджує, що замовником та ідеологом вбивства журналіста Г.Гонгадзе був В.Литвин.

30 серпня екс-голова департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексій Пукач на допиті в суді у вівторок, 30 серпня, назвав ті самі прізвища замовників вбивства журналіста Г.Гонгадзе, які називав в ході досудового слідства.