Суд дозволив обшукувати житло партнерів Лазаренка в рамках справи Тимошенко

04 листопада 11:21

Шевченківський райсуд дозволив провести обшук житла дружини колишнього бізнес-партнера Павла Лазаренка Петра Кириченка - Ізабелли Кириченко.

 

Таке рішення прийняв суд в рамках справи щодо Юлії Тимошенко. Суд дав добро СБУ на обшук, «оскільки є фактичні дані, що за місцем реєстрації та фактичного проживання знаходяться предмети і документи, які підтверджують лобіювання Лазаренком діяльності Єдиних Енергетичних Систем України та особистих інтересів Юлії Тимошенко».

У документі наголошується, що у СБУ є інформація про те, що Ізабелла Кириченко є одним з керівників та засновників ТОВ «Агропостачзбут» і «однією з довірених осіб» Лазаренка. Окрім того, повідомляється, що діяльність фірми «Агропостачзбут» «контролюється зі США» особисто П.Лазаренком.

Раніше партія ВО «Батьківщина» заявила, що силові структури шантажують Петра Кириченка з метою надання ним свідчень проти Ю.Тимошенко.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура звернулася до США із запитом дозволити провести допит осіб, причетних до діяльності корпорації «Єдині енергетичні системи України» у новій справі колишнього прем'єра.

У вересні 2011 року ГПУ затримала дружину Кириченка Ізабеллу, яка приїхала до Києва нібито для того, щоб продати київську квартиру чоловіка.

Раніше суд заборонив СБУ проводити обшук у квартирі колишнього головного бухгалтера корпорації «ЄЕСУ».