Суд дозволив медикам дослідити, чому Луценко втратив 26 кг

29 серпня 10:38

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання захисту екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка щодо проведення повторного медичного обстеження підсудного.

 

Відповідне рішення оголосив на засіданні у понеділок головуючий суддя Сергій Вовк. Обстеження Ю.Луценка проведуть ті ж фахівці, які його обстежували першого разу.

У своєму клопотанні захист Ю.Луценко зазначила, що знаходиться у СІЗО екс-міністр постійно скаржиться на біль у животі, втратив 26 кілограм ваги, і практично 3 місяці вага не набирається. Представники державного обвинувачення не заперечували проти задоволення цього клопотання.

У той же час суд не задовольнив клопотання Ю.Луценка про виклик в якості свідка слідчого Сергія Войченка, який очолював слідчу групу в його справі.

Підсудний наполягав на виклику слідчого, аргументувавши це необхідністю з'ясування того, "чому протоколи допитів потерпілих у його справі у Генеральній прокуратурі не збігаються з даними ними поясненнями в суді, і чому слідчий диктував їм їхні заяви".

Суддя С.Вовк зазначив, що питання виклику слідчого як свідка є передчасним, але може бути розглянуто на більш пізній стадії судового процесу.

Окрім того, Ю.Луценко заявив, що один із потерпілих Юрій Наріжний, який заявив про неможливість явки до суду через важке захворювання, за його інформацією, вільно переміщається по Києву і його було помічено у центральному апараті МВС.

У даний час суд приступив до допиту свідків, яких з боку звинувачення налічується 148.

Як стало відомо сьогодні, у розгляді кримінальної справи за обвинуваченням Ю.Луценка буде оголошено перерву на місяць, через відпустки членів суддівської колегії. Про це перед початком судового засідання повідомив сам Ю.Луценко.