Суд дав прокурорам три дні для підготовки до стадії доповнень у справі Луценка

17 липня 11:18

Суддя Ганна Медушевська заявила про задоволення клопотання прокурорів і надала їм три дні для підготовки матеріалів до стадії доповнень, і відмовила у задоволенні клопотання Юрія Луценка про закриття справи.

 

Печерський районний суд Києва оголосив перерву у слуханні справи за обвинуваченням екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка до 20 липня на прохання держобвинувачення.

В ході судового засідання у вівторок, після допиту екс-міністра, суд перейшов до стадії доповнень. Представники держобвинувачення заявили клопотання про надання часу для підготовки до стадії доповнень до судового слідства.

Між тим, Луценко спочатку попросив суд направити справу на додаткове розслідування у прокуратуру, оскільки держзвинувачення не надало в ході судового слідства доказів його провини, а потім, після уточнень його адвокатів, заявив клопотання про закриття кримінальної справи.

Після повернення з дорадчої кімнати суддя Ганна Медушевська заявила про задоволення клопотання прокурорів і надала їм 3 дні для підготовки матеріалів до стадії доповнень, і відмовила в задоволенні клопотання Луценка про закриття справи.

"В ході судового слідства прокурори не надали жодного доказу події злочину. Жоден свідок не підтвердив мою провину. Тобто, фактично, звинувачення, повністю розвалилося", - сказав він.

Екс-міністр висловив переконання в тому, що прокурорам необхідна перерва для того, щоб "привести нових свідків, які, нібито, пам'ятають, що вони щось чули про провину Луценка".

- Свідчення Луценка підтверджують його провину, - прокурор

- Луценку помстився міліціонер, звільнений за хабар, - підсудний

Нагадаємо, Луценка затримали 26 грудня 2010 року. Відтоді він перебуває в Київському СІЗО. 27 лютого 2012 року Печерський районний суд Києва визнав Луценка винним у скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до чотирьох років позбавлення волі.

Епізод звинувачень, який стосується візування продовження оперативно-розшукової справи щодо водія Володимира Сацюка в рамках розслідування справи про отруєння на той час кандидата в президенти Віктора Ющенка, виділений в окреме провадження, і в даний час щодо нього триває судовий процес.

3 липня Європейський суд з прав людини визнав незаконним арешт Луценка - він був проведений з порушенням статті 5 Конвенції про захист прав людини та основних свобод (право на свободу та особисту недоторканність). Крім того, Європейський суд визнав порушення статті 18 Конвенції з прав людини у справі Луценка. Фактично це означає, що екс-міністр визнаний політичним в'язнем. !zn

Читайте також:

Луценко невинний, ми лише виконували свою роботу, - підсудний

Генсек НАТО просить випустити Тимошенко і Луценка

Вирок Луценку можуть винести днями, - адвокат

Ющенку дали 1,8 таблетки діоксину, - свідчення підсудного

Євросуд визнав арешт Луценка незаконним