Суд залишив Охендовського на посаді голови ЦВК

21 грудня 20:11

Солом'янський суд Києва відхилив клопотання САП.

 

Солом'янський районний суд Києва у середу, 21 грудня, відмовився усувати Михайла Охендовського від виконання обов'язків голови Центральної виборчої комісії.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура клопотала про відсторонення Охендовскго, якого підозрюють в отриманні хабарів в особливо великих розмірах, від посади на два місяці.

Прокурор Володимир Кривенко пообіцяв оскаржити рішення суду, повідомляє BBC Україна.

Охендовський, у свою чергу, заявив, що задоволений судовим рішенням, а також, що має намір оскаржити обрану йому запобіжний захід.

"Я вважаю, що у нас є всі підстави для апеляційного оскарження прийняття суду з клопотанням про застосування запобіжного заходу, і апеляційна скарга неодмінно буде подана", – запевнив глава ЦВК, передає "Укрінформ".

Читайте також: Холодницький підписав підозру на голову ЦВК Охендовського

Раніше суд обрав главі ЦВК Михайлу Охендовському запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання до 13 лютого 2017 року. При цьому суд прийняв рішення не призначати заставу на суму 1 млн 291 тисячу гривень, про який просив представник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

13 грудня Детективи Національного антикорупційного бюро в аеропорту "Бориспіль" вручили повідомлення про підозру голові Центральної виборчої комісії Михайлу Охендовському, який є фігурантом кримінальної виробництва з "чорної бухгалтерії" Партії регіонів.

Голову Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського підозрюють в отриманні понад 1,2 мільйона гривень хабарів від Партії регіонів.