Суд за касацією Луценка продовжать у п'ятницю, але вже без екс-міністра

04 квiтня 15:01

Фактично рішення Вищого спецсуду щодо цієї касації не здійснить впливу на термін перебування Луценка в ув'язненні, оскільки 3 квітня цей же суд залишив чинним вирок екс-міністрові з посадових злочинів - чотири роки позбавлення волі.

 

Касаційний суд у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка перенесено на 10:00 п'ятниці, 5 квітня. Таке рішення оголосив головуючий суддя Валерій Швець у справі щодо стеження за водієм колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка.

Перед цим Луценко попросив суд у разі перенесення засідання на інший день не доставляти його до суду.

"Чесно кажучи, я дуже погано себе почуваю. Мене вже четвертий день возять по 6 годин, тому я прошу провести засідання без мене", - сказав він.

Луценко майже годину виступав перед колегією Вищого спецсуду. Він відзначав нікчемність постанови, яку він підписав. Оскільки вона відсутня у переліку документів Апеляційного суду Києва, який виносив постанову про прослуховування Валентина Давиденка.

"Я розумію, що суд над лідером опозиції не може бути справедливим, але я прошу вас реабілітувати судову владу в Україні. І показати, що у нас є ще суди, орім Європейського суду з прав людини", - заявив він.

Фактично рішення Вищого спецсуду щодо цієї касації не здійснить впливу на термін перебування Луценка в ув'язненні, оскільки 3 квітня цей же суд залишив чинним вирок екс-міністра з посадових злочинів - чотири роки позбавлення волі. Тобто з урахуванням того, що термін відбування покарання звітує з моменту взяття під варту, Луценко буде звільнений в кінці 2014 року. !zn

Читайте також:

У захисту Луценка залишилася остання надія на ЄСПЛ

Вищий спецсуд залишив чинним вирок Луценка

Питання про помилування ув'язнених регулює тільки Янукович, - захист Луценка

Сина Луценка примушували написати прохання про помилування батька