Суд відпустив Пилипишина під заставу 289 тисяч гривень

30 квiтня 14:36

Згідно з рішенням суду, Пилипишин зобов'язаний повідомляти про своє місце проживання, а переміщатися по території України він зможе тільки за договором з суддями.

 

Голосіївський районний суд Києва ухвалив рішення змінити запобіжний захід для Віктора Пилипишина, відпустивши його під заставу в розмірі 289 тисяч гривень, повідомив головуючий суддя Микола Дідик.

Згідно з новим рішенням суду, політик буде зобов'язаний повідомляти про своє місце проживання, а переміщатися по території України він зможе тільки за договором з суддями. Якщо ж Пилипишин не з'явитися в термін до суду, то його заставу передадуть до місцевого бюджету.

Проте суд не відпустив політика за кордон, залишивши чинною заборону про виїзд за кордон. Дідик пояснив, що це питання може вирішити тільки Генпрокуратура. При цьому держобвинувач Сергій Здрак додав, що підсудний зможе виїхати за кордон, тому що заборона діяла лише на час досудового розслідування.

Варто відзначити, що під будівлею суду на Пилипишина чекали активісти від ВО "Свобода", які намагалися перешкодити проїхати його автомобілю.

Зазначимо, що 30 квітня, екс-голова Шевченківської районної державної адміністрації Києва Віктор Пилипишин звернувся до Голосіївського райсуду із проханням скасувати підписку про невиїзд на користь внесення застави.

Як повідомляло DT.UA, 22 квітня 2011 року, столична прокуратура порушила кримінальну справу щодо колишнього голови Шевченківської районної ради та державної адміністрації Пилипишина, який обвинувачується у перевищенні влади і службових повноважень, що заподіяло збитків на суму понад 15 млн грн.

21 квітня йому було пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченому ч.3 ст.365 Кримінального кодексу України. Проводяться першочергові слідчі дії.

Київська прокуратура розпочала перевірку у зв'язку з публікацією у "Дзеркалі тижня. Україна" 19 березня 2011 року фактів і схем діяльності команди мера столиці Леоніда Черновецького. У статті "Дорога моя столице... Як грабували Київ. Основні схеми" наводяться результати моніторингу групи експертів, яка працювала в надрах Київської міської державної адміністрації (КМДА). Група вивчала "успіхи" Л.Черновецького та його "молодої команди" за період 2007-2010 років. У полі зору були - земля, об'єкти комунальної власності, а також інвестиційні проекти. Копії документів потрапили в розпорядження редакції. !zn

Читайте також:

Пилипишин захистився Конституцією від спілкування зі слідством

Пилипишина звинувачують у розтраті 15 млн грн