Суд відмовив у скасуванні умовного терміну для Іващенка

13 березня 18:53

Голосіївський районний суд відмовив у задоволенні подання Голосіївської районної кримінально-виконавчої служби щодо скасування умовного терміну відбування покарання для Іващенка.

 

Голосіївський районний суд міста Києва відмовив Державній кримінально-виконавчій службі в скасуванні умовного терміну відбування покарання для колишнього тимчасово виконуючого обов'язки міністра оборони України Валерія Іващенка.

"22 лютого Голосіївський районний суд відмовив у задоволенні подання Голосіївської районної кримінально-виконавчої служби в скасуванні умовного терміну відбування покарання для Іващенка", - повідомив адвокат екс-глави Міноборони Борис Нечипоренко.

При цьому, за його словами, представник держзвинувачення подав апеляцію на це рішення, однак, за наявною інформацією, наразі вона не розглядається, оскільки Апеляційний суд ухвалив рішення і дав доручення прокуратурі виправити процесуальні недоліки в цій скарзі протягом 15 діб.

Водночас, Нечипоренко зазначив, що про судове засідання в Голосіївському суді і про судове засідання в Апеляційному суді стороні захисту не було повідомлено, що є порушенням норм процесуального права.

У серпні 2010 року Іващенка було арештовано за звинуваченням у перевищенні влади при реалізації майна Феодосійського судномеханічного заводу. У квітні 2012 року Печерський суд визнав його винним, засудивши до п'яти років позбавлення волі, в серпні 2012 року Апеляційний суд Києва пом'якшив вирок, замінивши реальний термін на умовний.

У лютому 2013 року стало відомо, що Іващенко виїхав за кордон і отримав політичний притулок у Данії. Його втеча стало підставою для декількох розслідувань і юридичних процесів: оскільки суд заборонив Іващенку без дозволу Кримінально-виконавчої інспекції виїжджати за межі України, він був зобов'язаний повідомляти про зміну місця проживання і роботи, а також регулярно відмічатися в управлінні КВІ Голосіївського району Києва.

У лютому в Голосіївському райвідділі міліції відкрили оперативно-розшукову справу щодо колишнього тимчасово виконуючого обов'язки міністра оборони. !zn

Читайте також:

Іващенку можуть замінити умовний термін на 5 років в'язниці

Вищий спецсуд визнав законним вирок Іващенку

Іващенко готовий документально довести, що отримав статус політбіженця