Суд відмовив Луценку у звільненні за станом здоров'я

18 лютого 16:35

Суд не знайшов підстав для задоволення касаційної скарги Юрія Луценка, оскільки раніше він відмовився проходити лікування у Бучанській в'язниці.

 

Апеляційний суд Чернігівської області 18 лютого відмовився задовольнити касаційну скаргу екс-глави МВС Юрія Луценка, та за станом здоров'я відпустити його на волю. Рішенням суду колишній міністр буде продовжувати відбувати покарання в Менській колонії.

"Суд бере до уваги відмову Луценка від лікування у Бучанській в'язниці. Колегія не знайшла підстав для задоволення касаційної скарги Юрія Луценка. Апеляцію залишити без задоволення", - таке рішення оприлюднила колегія суддів.

Раніше в суді Луценко заявив, що хворіє ще з 2011 року. "У квітні 2011 року, після 32 днів голодування мене відправили в камеру, де я втрачав свідомість, де загострювалися проблеми з печінкою і тому подібне. Чотири місяці я просив обстеження, не кажучи про лікування. Початкову стадію цирозу, портальну гіпертензію ніхто ніколи не спростовував після цього", - заявив він.

"В Менській колонії лікування мені не надавали і не пропонували. Лікування печінки вимагає щонайменше півроку, а в нас так довго не дозволять лежати в клініці. У мене є підозра на внутрішню кровотечу, але реакції немає. Лікувати печінку у в'язниці немає можливості", - додав екс-міністр.

Крім того, адвокати стверджують, що згідно з постановою Європейського суду з прав людини, Юрій Луценко більше 500 днів незаконно перебував під вартою.

Нагадаємо, що 27 грудня 2012 року суддя Менського районного суду Чернігівської області виніс рішення про відмову у звільненні Луценка в порядку ст. 84 КК України та ст. 537 і 539 КПК України (за станом здоров'я). Захисники Луценка подали скаргу на таке рішення суду.

Напередодні засідання Апеляційного суду Юрій Луценко звернувся до керівництва Менської колонії з вимогою особисто бути присутнім на розгляд касації і доставити його в залу суду. !zn

Читайте також:

Адвокати Луценка вимагають його звільнення за станом здоров'я

Дружина Луценка впевнена, що пенітенціарна служба приховує всі захворювання її чоловіка

У Луценка виявили три відкриті виразки шлунка