Суд розгляне скаргу Луценка в режимі відеоконференції

01 лютого 15:13

Печерський суд переніс розгляд скарги Луценка, який вважає заступника генпрокурора Рената Кузьміна винним у своєму арешті, на 11 лютого.

 

Печерський райсуд Києва прийняв рішення розглядати скаргу екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в режимі відеоконференції. Наступне засідання суду відбудеться 11 лютого о 14:00.

Скарга Луценка стосується закриття кримінальної справи за його заявою від 26 грудня 2012 року про здійснення щодо нього злочину посадовими особами Генеральної прокуратури (зокрема, Ренатом Кузьміном) і суддями Печерського і Апеляційного судів Києва.

"Суд вважає за доцільне проведення засідання в режимі відеоконференції", - йдеться в постанові, що на засіданні 1 лютого зачитав суддя Віктор Кицюк.

На цьому засіданні суду екс-міністр не був присутній, оскільки адміністрація Менської колонії, де він відбуває покарання, не отримувала відповідного виклику.

- Луценко вважає, що Кузьмін винен у його арешті (ВІДЕО)

Нагадаємо, 26 грудня 2012 року Юрій Луценко звернувся до генерального прокурора Віктора Пшонки з проханням притягнути до відповідальності першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна і слідчого у справі екс-міністра Сергія Войченка за прийняття ними постанови про затримання і арешт.

У лютому 2012 року Печерський райсуд Києва засудив Луценка до чотирьох років позбавлення волі за перевищення службових повноважень на посаді міністра внутрішніх справ в 2007-2010 роках.

Луценко оскаржив необґрунтоване і незаконне затримання в Європейському суді з прав людини. ЄСПЛ постановив, що дійсно арешт Луценка порушує права людини. Суд також зобов'язав Україну виплатити йому 15 тис. євро компенсації моральної шкоди. 30 січня його дружина Ірина Луценко підтвердила, що грошова компенсація була отримана. !zn

Читайте також:

Луценко не піде "на уклін до Януковича" в обмін на свободу

У Луценка підготували нову скаргу в Євросуд

Юрій Луценко отримав від уряду компенсацію в 15 тисяч євро

Євросоюз стурбований здоров'ям Луценка