Суд розгляне позов про позбавлення мандата опозиціонера Одарченка в середу

13 квiтня 10:19

Київський окружний адміністративний суд розглядатиме справу про позбавлення Одарченка депутатських повноважень 17 квітня.

 

Київський окружний адміністративний суд у середу розгляне позов про позбавлення мандата народного депутата фракції "Батьківщина" Юрія Одарченка.

"Сьогодні мені стало відомо, що в середу, 17 квітня, Київський окружний адміністративний суд розглядатиме справу про позбавлення мене депутатських повноважень", - повідомив журналістам у суботу, 13 квітня Одарченко.

За його словами, ця справа базується на позові громадянина Горбатова про те, що реєстрація Одарченка народним депутатом відбулася з порушенням закону, оскільки на момент реєстрації він був членом правління товариства з обмеженою відповідальністю.

Як доказ до позовної заяви додається протокол загальних зборів ТОВ "Донецьк-Аква" про обрання Одарченка членом правління.

"Таким чином, він намагається довести, що на момент реєстрації я порушив закон і був членом правління підприємницької структури", - сказав Одарченко.

Депутат підкреслив, що позивач вимагає зобов'язати ЦВКскасувати реєстрацію, позбавити депутатських повноважень, вилучити посвідчення депутата і зареєструвати наступного за списком народного депутата.

"Я хочу абсолютно чітко заявити, що не є членом будь-якого правління. Підприємницьку структуру під назвою "Донецьк-Аква" я не знаю взагалі", - сказав Одарченко.

За його словами, будь-яку людину сьогодні без його відома можуть ввести до складу правління комерційної структури, а нова редакція КПК дозволяє підтвердити цей факт на підставі показань третіх осіб, які можуть заявити, що чули, чи знають про те, що така людина заявляв про своє бажання стати членом правління комерційної структури.

Він пов'язує спроби позбавити його депутатського мандата з вимогами опозиції провести чергові вибори мера Києва і депутатів Київради.

"Якщо мене позбавлять повноважень народного депутата, то цим рішенням, я впевнений, буде істотно обмежена моя діяльність, як керівника міської партійної організації. По суті, це може бути першим кроком, щоб потім створювати різні ситуації для того, щоб не допустити партію "Батьківщина" до виборів у Києві", - сказав він.

Депутат зазначив, що, згідно з законодавством, керівник партійної організації направляє подання про реєстрацію змін виборчкомів, реєстрації кандидатів у народні депутати, реєстрації кандидатів у мери.

При цьому Одарченко зазначив, що вважає, що це нова технологія позбавлення депутатського мандата опозиціонерів.

Депутат зазначив, що з ним ніхто не вів переговори про вихід з фракції "Батьківщина".

"У мене не було ніяких розмов. Якщо ви маєте увазі підкуп, таких розмов не було", - підкреслив Одарченко.

Нагадаємо, нещодавно за суміщення адвокатської і депутатської діяльності Вищий адмінсуд України позбавив мандата нардепа Сергія Власенка ("Батьківщина"), і за суміщення з підприємницькою діяльністю - Андрія Веревського (Партія регіонів). !zn

Читайте також:

В "Батьківщині" заявили про спробу позбавити їх однопартійця Юрія Одарченка депутатського мандата

Власенко має намір повернути собі депутатський мандат

"Тушка" Немилостивий передав у Раду заяву про відмову від депутатства

Гриценко заявив про можливість свого виходу з фракції "Батьківщина"