Суд переніс розгляд справи про звільнення Луценка за станом здоров'я

08 лютого 10:13

Суд ухвалив доставити Луценка на наступне засідання 18 лютого.

 

Апеляційний суд Чернігівській області переніс розгляд справи щодо питання про можливе звільнення екс-глави МВС Юрія Луценка від відбування покарання за станом здоров'я на 18 лютого.

Суд на засіданні у п'ятницю, 9 лютого також ухвалив доставити Луценка на наступне засідання 18 лютого.

"Колегія суддів вважає за необхідне забезпечити явку засудженого Луценка на судове засідання", - йдеться в постанові, оприлюдненій у п'ятницю.

Захисник Луценка Олексій Баганець зазначив, що Апеляційний суд сам вирішив не викликати його підзахисного на судове засідання у п'ятницю, оскільки мав сумніви в достовірності заяви екс-міністра про його бажання бути присутнім на суді.

"Я так зрозумів, що суддям було недостатньо отримати звернення мого колеги, який додав до нього заяву Луценка", - сказав захисник.

Баганець підкреслив, що заяву від Луценка було подано до суду тоді, коли адвокати змогли отримати її від екс-міністра, яка відбуває покарання в колонії.

Як повідомлялося, 24 грудня 2012 року Менський районний суд Чернігівської області відмовився звільнити від відбування покарання Луценка за станом здоров'я.

Луценка затримали 25 грудня 2010 року.

27 лютого 2012 року Печерський районний суд Києва визнав Луценка винним у скоєнні посадових злочинів і засудив його до чотирьох років позбавлення волі. Крім того, 17 серпня 2012 року Печерський райсуд визнав екс-міністра також винним в недбалості при продовженні оперативно-розшукових заходів щодо водія колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентина Давиденка і засудив до двох років обмеження волі. Апеляційний суд Києва залишив чинним цей вирок.

31 серпня 2012 року екс-міністра етапували до Менської колонії для відбування покарання. !zn

Читайте також:

Захист Луценка покладає останню надію на Євросуд

Захист Луценка подав у суд на Менську колонію

Захист екс-глави МВС впевнений, що Луценка не випустять достроково навіть за зразкову поведінку

За три місяці в колонії Луценко заробив на конвертах 50 гривень