Суд дозволив Немирі не розкривати подробиці фінансування "Батьківщини"

20 лютого 12:14

Суд відмовив "Українському правозахисному альянсу", який вимагав надати інформацію щодо нібито незаконного фінансування піар-кампанії "Батьківщини".

 

Апеляційний суд Києва 19 лютого задовольнив скаргу заступника голови партії "Батьківщина", екс-віце-прем'єра Григорія Немирі.

У своїй скарзі політик просив визнати незаконним рішення Подільського райсуду Києва, яким його зобов'язали надати інформацію за запитами Асоціації "Український правозахисний альянс" (УПА) щодо нібито незаконного фінансування піар-кампанії для колишнього прем'єра Юлії Тимошенко.

Рішення може бути оскаржене в касаційному порядку протягом 20 днів.

Як відомо, раніше Подільський райсуд зобов'язав Григорія Немирю розглянути інформаційний запит "Українського правозахисного альянсу" про оплату офшорними фірмами послуги британської PR-компанії Ridge Consulting, яка нібито працювала на БЮТ.

Позов, який подав представник альянсу Сергій Демченко, базувався на інформації, яка була оприлюднена на сайті nemyrialeaks. Також Демченко звернувся з заявою про фінансування партії "Батьківщина" в Генеральну прокуратуру, яка почала відповідне розслідування. !zn

Читайте також:

У заступника голови "Батьківщини" Немирі в Генпрокуратурі відібрали паспорт

В "Батьківщині" пообіцяли показати фінансову звітність партії

Генпрокуратура зайнялася перевіркою джерел фінансування "Батьківщини"