Статус Лазаренка у США визначиться не раніше травня

07 листопада 15:08

Павло Лазаренко очікує слухання у своїй справі у каліфорнійській міграційній в'язниці Аделанто.

 

Питання отримання екс-прем'єр-міністром України Павлом Лазаренком політичного притулку у США вирішиться не раніше травня наступного року.

Попереднє слухання у міграційній справі Лазаренка призначено на 7 травня 2013 року в міграційному суді Сан-Франциско.

Як повідомляє «Українська правда», справу Лазаренка буде розглядати суддя Лора Рамірез, яка має досить низький рейтинг відмов у наданні притулку - 38-39 відсотків.

Не виключено, що до слухання Лазаренко залишиться в міграційній в'язниці Аделанто в Каліфорнії. Однак правила також допускають звільнення затриманих під заставу.

Згідно з інформацією Виконавчого офісу міграційних питань, станом на 6 листопада минуло 4926 днів з моменту подачі Лазаренком прохання про притулок.

У той же час самі адвокати екс-прем'єра всіляко уникають згадки про те, що Лазаренко просить про політичний притулок.

Відзначимо, що 23 січня 2013 року Лазаренко буде святкувати свій 60-річний ювілей.

Павло Лазаренко (очолював український уряд у 1996-97 роках) провів в ув'язненні понад 10 років за фінансові махінації та на початку листопада вийшов з американської в'язниці Terminal Island на свободу. Проте практично відразу знову опинився за ґратами у зв'язку з невизначеністю його статусу у США.

Сам Лазаренко не раз висловлював бажання після звільнення повернутися в Україну. При цьому у Генпрокуратурі попереджають, що варто Лазаренку прилетіти на батьківщину, як він буде арештований. Слідчі інкримінують йому близько 50 кримінальних епізодів: дачу хабара, привласнення коштів і зловживання становищем. !zn

Читайте також:

Лазаренко має намір повернутися в Україну

Лазаренка знову заарештують, якщо він не отримає дозвіл на проживання в США

Мельниченко звинуватив Лазаренка в замовленні вбивства Щербаня, а Тимошенко - в оплаті послуг кілера