Стан здоров'я екс-президента Єгипту Мубарака залишається критичним

20 червня 07:34

Мубараку стало гірше після вердикту суду, що засудив екс-президента до довічного ув'язнення. Уже надходили повідомлення про його клінічну смерть.

 

Стан здоров'я колишнього президента Єгипту Хосні Мубарака залишається критичним. Єгипетське державне агентство МЕНА надало інформацію про клінічну смерть Мубарака. Пізніше з'явилися відомості, що 84-річного Мубарака підключено до апарату штучного дихання.

У вівторок, 19 червня, прийнято рішення про переведення Мубарака у військовий шпиталь.

Стан здоров'я Хосні Мубарака почав різко погіршуватися після недавнього вердикту каїрського суду, що засудив екс-президента до довічного ув'язнення. Звинувачення пов'язано із загибеллю сотень демонстрантів у дні масових антиурядових виступів у Єгипті минулого року. Саме внаслідок цих протестів Хосні Мубарак був змушений відмовитися від влади.

У вівторок у центрі Каїра зібралися тисячі городян, які протестують проти розширення повноважень правлячої в Єгипті Вищої військової ради. Акцію організував ісламістський рух «Брати-мусульмани», що заявив про перемогу свого кандидата Мохаммеда Мурсі на президентських виборах. Однак про свою перемогу заявляє і суперник Мурсі - Ахмед Шафік, який займав при Мубараку пост прем'єра.

Днями військова рада розпустила парламент і взяла на себе всі функції законодавчого органу. !zn

Читайте також:

Єгипет: штаби обох кандидатів у президенти заявляють про свою перемогу

Засуджений екс-президент Єгипту Хосні Мубарак впав у кому

Колишній єгипетський диктатор Мубарак уникнув повішення

Екс-президент Єгипту Мубарак виявився багатшим за Білла Гейтса