США звинуватили Іран у допомозі Асаду

15 серпня 06:29

Американський генерал заявляє, що ополченці, більшість з яких складають мусульмани-шиїти, допомагають полегшити долю регулярної армії Сирії.

 

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів збройних сил США, генерал Мартін Демпсі звинуватив Іран у допомозі формуванню в Сирії загонів ополченців, які борються з повстанцями від імені уряду президента Башара Асада.

На його думку, ополченці, більшість з яких складають мусульмани-шиїти, допомагають полегшити долю регулярним силам, які морально і фізично виснажені боротьбою з повстанцями по всій країні, яка триває вже півтора року.

Генерал також зазначив, що хоча сирійським повстанцям, ймовірно, вдалося збити сирійський військовий літак, навряд чи у них є важке озброєння або зенітно-ракетні комплекси.

У Саудівській Аравії глави мусульманських країн проведуть у середу екстрене засідання Організації Ісламського співробітництва, яка розглядає пропозицію про призупинення членства Сирії в організації.

Проти цього виступає Іран, президент якого Махмуд Ахмадінежад візьме участь в переговорах у Мецці.

Конфлікт в Сирії триває з березня 2011 року, його жертвами стали, за даними ООН, 16 тисяч осіб. Західні країни і ряд арабських держав через РБ ООН домагаються відходу Асада, вважаючи, що це зупинить насильство. Росія і Китай побоюються, що зовнішнє втручання в ситуацію в Сирії і втрата державності призведуть до розростання конфлікту. !zn

Читайте також:

США підтримають Ізраїль в разі атаки на Іран

США гарантували Ізраїлю, що Іран не створить атомну бомбу

США передали Ізраїлю сценарій атаки на Іран