США засудили новий процес над Тимошенко

19 квiтня 14:32

Посол США заявив, що через переслідування опозиції громадськість в Україні перестане поважати закон у цілому. Суд над Тимошенко дипломат назвав «продовженням процесу виборчого переслідування».

 

Кримінальна справа за обвинуваченням колишнього прем'єр-міністра, лідера партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» Юлії Тимошенко в зловживанні на посаді керівника корпорації «Єдині енергетичні системи України» (ЄЕСУ) є продовженням виборчого правосуддя щодо опозиції.

Про це 19 квітня заявив посол США в Україні Джон Теффт, виступаючи в Національному університеті «Києво-Могилянська академія».

«Так, я думаю, що це продовження процесу виборчого переслідування», - сказав посол США, відповідаючи на запитання, як він розцінює нову справу проти Тимошенко.

Розгляд справи ЄЕСУ - початок другої хвилі політичних репресій, - Власенко

Теффт зазначив, що через переслідування опозиції громадськість в Україні перестане поважати закон у цілому.

«Якщо люди вважають, що у них немає рівного доступу до судів або бачать виборче переслідування політичної опозиції, вони прийдуть до висновку, що судова система несправедлива і політизована ... Це жахливо вплине на готовність суспільства в цілому поважати закон і діяти відповідно до встановлених правил», - сказав він.

Посол нагадав, що раніше США засудили вирок першому заступнику міністра оборони Валерію Іващенку.

Як відомо, 19 квітня Київський районний суд Харкова почав розгляд кримінальної справи стосовно Юлії Тимошенко щодо діяльності корпорації «Єдині енергетичні системи України».

Юлію Тимошенко звинувачують в організації заволодіння державними коштами шляхом зловживання службовим становищем та організації ухилення від сплати податків корпорацією ЄЕСУ. Прокуратура заявила позов про відшкодування збитків на суму 19,5 млн грн. !zn

Читайте також:

«Батьківщина»: Вирок Філіпчуку - помста за перешкоджання в отриманні надприбутків

Адвокати Тимошенко затягують з врученням Фірташу позову в американський суд

Під стінами харківського суду побилися прихильники і противники Тимошенко