США закликали звільнити Іващенка

13 квiтня 08:50

США висловили глибоке розчарування вироком Валерію Іващенку, назвавши його прикладом вибіркового правосуддя, і закликають звільнити його.

 

США вважають вирок колишньому в.о. міністрові оборони Валерію Іващенку прикладом вибіркового правосуддя і закликають звільнити його. Про це йдеться в заяві посольства США в Україні, оприлюдненій прес-службою.

«У зв’язку із засудженням колишнього виконувача обов’язків міністра оборони Іващенка ми глибоко розчаровані цим останнім прикладом вибіркового правосуддя в Україні і закликаємо до його звільнення, особливо з огляду на стан його здоров’я після 18 місяців досудового ув’язнення», - сказано у заяві.

Печерський районний суд Києва засудив Іващенка до п'яти років позбавлення волі з забороною на три роки займати державні посади.

Як повідомлялося, головним управлінням військових прокуратур Генеральної прокуратури 20 серпня 2010 року було порушено кримінальну справу проти В.Іващенка. Стосовно нього було обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

1 листопада 2010 року Генпрокуратура завершила розслідування кримінальної справи проти В.Іващенка.

В.Іващенко та арбітражний керуючий державного підприємства Міноборони «Феодосійський судномеханічний завод» звинувачуються у службових зловживаннях і пособництві у незаконному відчуженні майна під час санації заводу.

Іващенко вважає винесений йому Печерським райсудом Києва вирок неправосудним. Він назвав Генеральну прокуратуру України «злочинною організацією» і нагадав суддям і прокурорам про кримінальну відповідальність за незаконні, неправомірні дії і рішення та відзначив, що для них «це лише питання часу». !zn

Читайте також:

Іващенку дали 5 років в'язниці

Іващенко переконаний, що прокурори відповідатимуть за його вирок
Іващенко краще «згниє у тюрмі», ніж визнає свою провину
Омбудсмен поскаржилася на суддів у «справі Іващенка» у Вищу кваліфкомісію
Іващенка внесли до суду на ношах і «не пускають в туалет»

Готується друга хвиля кримінальних справ щодо лідерів опозиції, - Томенко