США ввели нові санкції проти Ірану

09 листопада 06:40

Вашингтон ввів санкції проти іранських громадян і відомств, причетних до цензурної діяльності. У список потрапили міністри культури і зв'язку.

 

США прийняли новий великий пакет санкцій проти Ірану. Дія нових заходів буде поширюватися як на державні установи, так і на окремих чиновників, яких Вашингтон звинувачує у причетності до цензури.

Серед осіб, проти яких введені санкції, міністр комунікацій та інформації Ірану Реза Тагіпур, якого США звинувачують у тому, що за його розпорядженням були створені перешкоди супутниковому мовленню в країні і обмежене підключення до Інтернету.

Крім того, нові санкції поширюються на Національну іранську нафтову компанію і тегеранські Університет імені імама Хусейна та Університет медичних наук.

Міністерство фінансів США також оголосило про введення санкцій проти декількох іранських громадян і організацій за їхню причетність до порушень прав людини, підтримку тероризму і діяльності, пов'язаної з розповсюдженням зброї. Всього під їхню дію потрапили 17 фізичних та юридичних осіб.

Цим людям заборонено в'їжджати на територію США. Їхні активи, що опинилися в руках американської влади, будуть заморожені. Крім того, громадянам США відтепер забороняється вести будь-які справи з людьми, відомствами, навчальними закладами та фірмами, проти яких введені санкції.

Влітку 2012 року США, Канада, Великобританія і держави ЄС ввели цілий ряд санкцій, зокрема, нафтове ембарго, щодо Ісламської Республіки, які призвели до обвалу курсу іранської валюти і серйозних економічних труднощів. !zn

Читайте також:

Ізраїльський міністр: Усі, хто посилює тиск на Іран, роблять це виключно в ім’я миру

Іран пригрозив Євросоюзу екологічною катастрофою

Побоюючись військового конфлікту, Іран уповільнив розробку ядерної зброї