США введуть десятирічні візи для громадян України

04 жовтня 11:18

Громадяни України зможуть отримувати 10-річні візи для відвідин США. В даний час українська сторона очікує лише внутрішнього узгодження у США між Державним департаментом і Міністерством внутрішньої безпеки.

 

Київ і Вашингтон завершують переговори про введення 10-річних американських віз для громадян України. В даний час США проводять відповідні внутрішньодержавні процедури, повідомив посол України в США Олександр Моцик.

"Ми ведемо відповідні переговори з американською стороною два роки. Ми домовилися, що українська сторона має виконати певні умови, і на сьогодні ми ці умови виконали. Це визнала американська сторона. Зараз ми чекаємо внутрішнього узгодження у США між Державним департаментом і Міністерством внутрішньої безпеки. 10-річна віза буде фактично означати безвізовий режим", - зазначив Моцик.

Після узгодження внутрішньодержавної міжвідомчої процедури у США громадяни України зможуть отримувати 10-річні візи для відвідин США. Виконані Україною попередні умови стосуються окремих аспектів безпеки та консульських питань, пояснив посол.

Нагадаємо, посольство Сполучених Штатів Америки в Україні з 20 вересня перейшло на нову систему призначення візових співбесід та доставки документів. Всі послуги, включаючи призначення співбесіди, а також доставку паспортів та інших документів надаються без необхідності додаткової оплати за них. Заявникам більше не потрібно платити за особистий ідентифікаційний номер (PIN-код) для того, щоб призначити візову співбесіду, а кур'єрська доставка також проводиться без додаткової оплати.

Сума консульського збору залишилася незмінною (від 160 до 270 доларів за різні категорії віз). !zn

Читайте також:

Посольство США спростило процедуру отримання віз для українців

Кондоліза Райс закликала українців тиснути на владу

Рішення про видачу українцям британських віз будуть прийматися в Польщі

Україна і ЄС підписали угоду про спрощення видачі віз для деяких категорій українців