США спростували інформацію про "неофіційні фінансові контакти" з українською опозицією

26 жовтня 08:17

Посольство США вважає провокацією інформацію, яка з'явилася в інтернеті, що американське дипломатичне представництво нібито має нелегальні контакти з українськими опозиційними партіями.

 

Посольство США в Україні заперечує надання фінансової допомоги будь-яким політичним партіям в Україні. Про це йдеться у повідомленні посольства.

«Відповідно до стандартної дипломатичної практики, посольство США регулярно зустрічається з лідерами основних політичних партій, як проурядових, так і опозиційних. Посольство не надає фінансову підтримку ніяким партіям», - сказано в ньому.

Посольство вважає провокацією інформацію, яка раніше з'явилася в інтернеті, що американське дипломатичне представництво нібито має нелегальні контакти з українськими опозиційними партіями.

Нагадаємо, США і Європейський Союз стурбовані інформацією про використання адміністративного ресурсу на користь Партії регіонів у ході кампанії з виборів Верховної Ради.

Раніше США і ЄС заявляли, що подальше поглиблення співробітництва з Україною можливе за відсутності вибіркового правосуддя і при проведенні чесних виборів Ради.

В кінці вересня Сенат США схвалив резолюцію, яку запропонував сенатор-республіканець Джеймс Інхоф у співавторстві з демократом Діком Дурбіним, і закликав Держдеп США ввести санкції щодо посадових осіб України, причетних до політичного переслідування Тимошенко. !zn

Читайте також:

Гілларі Клінтон вимагає звільнити Тимошенко «негайно і беззастережно»

Євросоюз розчарований, що Тимошенко і Луценко не можуть брати участь у виборах

Керівництво Євросоюзу вважає неможливим підписання угоди про асоціацію з Україною

В Євросоюзі констатували системний характер відходу України від європейських цінностей