США перекидає війська в район Перської затоки

01 лютого 11:47

США із союзниками почали перекидання військ у район Перської затоки. Близько 10 тис. американських військовослужбовців у даний час знаходяться в Ізраїлі. Французькі ВМС, ВПС і спецназ прибувають до Саудівської Аравії та Об'єднаних Арабських Еміратів.

 

США та їхні союзники почали перекидання військ у район Перської затоки, повідомляють ізраїльські ЗМІ, посилаючись на інформовані військові джерела.

Зокрема, за наявними даними, війська прибувають на оманський острів Масіра, де знаходиться база ВПС США. Цей острів розташований на південь від Ормузської протоки.

Близько 10 тис. американських військовослужбовців у даний час знаходяться в Ізраїлі для тестування системи протиракетної оборони країни.

Місцеві ЗМІ стверджують, що британські та французькі ВМС, ВПС і спецназ прибувають до Саудівської Аравії та Об'єднаних Арабських Еміратів.

Саудівська Аравія перемістила частину своїх сухопутних сил у східні райони країни, де розташовані основні райони видобутку нафти.

Тим часом видання "Хаффінгтон пост" повідомило, що на американську базу на британському острові Дієго-Гарсія в Індійському океані завезено сотні бетонобійних бомб, здатних знищувати добре укріплені підземні бункери.

Як вже повідомлялося, у даний час в Кувейті вже розміщено дві армійські і вертолітну бригади. Загальна чисельність американських військ, дислокованих у Кувейті, досягає 15 тис. На десантних кораблях у Перській затоці розміщений експедиційний батальйон морської піхоти загальною чисельністю близько 2 тис. !zn

Читайте також:

Угруповання ВМС США у Перській затоці зросте до 35 кораблів


У березні у Перську затоку прибуде третій американський авіаносець

Обама: Проти Ірану будь-які заходи прийнятні